Jak zrobić masło konopne

Jak zrobić masło konopne?

Jest to prosty i szybki sposób aby zrobić masło z marihuany. Należy użyć masła solonego, ponieważ ma wyższą temperaturę wrzenia. Nie należy zostawiać patelni bez opieki, ponieważ trzeba często mieszać masełko! Najlepiej zamiast używać grindera, użyć młynka do kawy.Tak przygotowane masło można użyć niemal do każdej potrawy. Np. można sobie posmarować kanapki na piknik, dodać do jogurtu itp 🙂

 

Składniki:

7g drobno zmienonej marihuany

 

1 kostka masła SOLONEGO!

 

Co nam będzie potrzebne?

Grinder
– patelnia
– drewniana łyżka
– łyżeczka
– sitko metalowe
– pojemnik na gotowe masło

 

Instrukcja:

1. Roztop masło na patelni, na małym ogniu

 

2. Dodaj zmielone kwiaty do roztopionego masła jednocześnie je mieszając

 

3. Gotuj na małym ogniu przez 45 minut, często mieszając

 

4. Powoli powinny się tworzyć małe pęcherzyki na powierzchni:

 

5. Po około 45 minutach odcedź masło do pojemnika za pomocą metalowego sitka z małymi dziurkami

 

Naciśnij łyżką zawartość sitka tak by wyciśnąć z niego wszystkie soki do ostatniej kropli

 

Tadam! Oto końcowy wynik:

 

Możesz użyć masła od razu, lub wsadzić je do lodówk lub zamrażalnika i i zostawić je na później.

 

Ten przepis można łatwo skalować do większych partii. Ogólna zasada jest taka, że na pół kilo masła może ono wchłonąć około 28g zielonego suszu, jednak wtedy należy gotować je około 60minut. Należy pamiętać o tym, żeby żadne części roślin nie dostały się do masła.

Smacznego!

 

link

2 komentarze

Dodaj odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ludzie z wysokim IQ częściej palą trawkę

44 tony marihuany przejęte