Dołącz do nas
Tani susz CBD - promocje na susz konopny w sklepie Cannabis Light
Poradnik

Jak zrobić masło konopne

Opublikowany

dnia

Jak zrobić masło konopne?

nasiona marihuany GanjaFarmer.com.pl

Jest to prosty i szybki sposób aby zrobić masło z marihuany. Należy użyć masła solonego, ponieważ ma wyższą temperaturę wrzenia. Nie należy zostawiać patelni bez opieki, ponieważ trzeba często mieszać masełko! Najlepiej zamiast używać grindera, użyć młynka do kawy.Tak przygotowane masło można użyć niemal do każdej potrawy. Np. można sobie posmarować kanapki na piknik, dodać do jogurtu itp 🙂

 

Składniki:

Susz CBD - sklep CannabisLight.pl

7g drobno zmienonej marihuany

 

1 kostka masła SOLONEGO!

 

Co nam będzie potrzebne?

Grinder
– patelnia
– drewniana łyżka
– łyżeczka
– sitko metalowe
– pojemnik na gotowe masło

 

Instrukcja:

1. Roztop masło na patelni, na małym ogniu

 

2. Dodaj zmielone kwiaty do roztopionego masła jednocześnie je mieszając

 

3. Gotuj na małym ogniu przez 45 minut, często mieszając

 

4. Powoli powinny się tworzyć małe pęcherzyki na powierzchni:

 

5. Po około 45 minutach odcedź masło do pojemnika za pomocą metalowego sitka z małymi dziurkami

 

Naciśnij łyżką zawartość sitka tak by wyciśnąć z niego wszystkie soki do ostatniej kropli

 

Tadam! Oto końcowy wynik:

 

Możesz użyć masła od razu, lub wsadzić je do lodówk lub zamrażalnika i i zostawić je na później.

 

Ten przepis można łatwo skalować do większych partii. Ogólna zasada jest taka, że na pół kilo masła może ono wchłonąć około 28g zielonego suszu, jednak wtedy należy gotować je około 60minut. Należy pamiętać o tym, żeby żadne części roślin nie dostały się do masła.

Smacznego!

 

link

susz CBD sklep
2 komentarze
zgoda na przechowywanie danych osobowych i przetwarzanie ich poprzez przypisanie treści komentarza do adresu e-mail
2 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Cure
4 lat temu

Ehhh… O wiele łatwiej jest użyć oleju kokosowego extra virgin: Na szybko można to zrobić podgrzewając łyżkę z odrobiną oleju i suszem na kuchence elektrycznej – wystarczy, żeby delikatnie “bąblowało” – po pewnym czasie olej nabierze zielonkawego odcieniu (jeśli nie pozbyliśmy się chlorofilu), a sam susz “upruży” się – stanie… Czytaj więcej »

szef kuchni
6 lat temu

informacje ujowe, kopiuj/ wklej bez sprawdzania niczego. po pierwsze nie należy używać drewnianych łyżek itp bo zielak w nie wsiąka i potem możecie mieć niespodziankę przy robieniu innych posiłków, po drugie to nie prawda że pół kila masła jest w stanie wchłonąć 28g, widziałem jak gotowali uncję na 100g masła,… Czytaj więcej »

Popularne