- Reklama -Susz konopny CBD Cannabis Light

Jak zrobić masło konopne

Jak zrobić masło konopne?

Jest to prosty i szybki sposób aby zrobić masło z marihuany. Należy użyć masła solonego, ponieważ ma wyższą temperaturę wrzenia. Nie należy zostawiać patelni bez opieki, ponieważ trzeba często mieszać masełko! Najlepiej zamiast używać grindera, użyć młynka do kawy.Tak przygotowane masło można użyć niemal do każdej potrawy. Np. można sobie posmarować kanapki na piknik, dodać do jogurtu itp 🙂

nasiona marihuany GanjaFarmer.com.pl

 

Składniki:

ingredient 01

7g drobno zmienonej marihuany

 

Susz konopny CBD Cannabis Light

ingredient 02

1 kostka masła SOLONEGO!

 

Co nam będzie potrzebne?

Grinder
– patelnia
– drewniana łyżka
– łyżeczka
– sitko metalowe
– pojemnik na gotowe masło

nasiona marihuany GanjaFarmer.com.pl

 

Instrukcja:

1. Roztop masło na patelni, na małym ogniu

recipe step 01

 

2. Dodaj zmielone kwiaty do roztopionego masła jednocześnie je mieszając

recipe step 02

 

3. Gotuj na małym ogniu przez 45 minut, często mieszając

recipe step 03

 

4. Powoli powinny się tworzyć małe pęcherzyki na powierzchni:

recipe step tip

 

5. Po około 45 minutach odcedź masło do pojemnika za pomocą metalowego sitka z małymi dziurkami

recipe step 04

 

Naciśnij łyżką zawartość sitka tak by wyciśnąć z niego wszystkie soki do ostatniej kropli

recipe step 05

 

Tadam! Oto końcowy wynik:

recipe result

 

Możesz użyć masła od razu, lub wsadzić je do lodówk lub zamrażalnika i i zostawić je na później.

 

Ten przepis można łatwo skalować do większych partii. Ogólna zasada jest taka, że na pół kilo masła może ono wchłonąć około 28g zielonego suszu, jednak wtedy należy gotować je około 60minut. Należy pamiętać o tym, żeby żadne części roślin nie dostały się do masła.

Smacznego!

 

link

2 KOMENTARZE
  1. Ehhh… O wiele łatwiej jest użyć oleju kokosowego extra virgin: Na szybko można to zrobić podgrzewając łyżkę z odrobiną oleju i suszem na kuchence elektrycznej – wystarczy, żeby delikatnie “bąblowało” – po pewnym czasie olej nabierze zielonkawego odcieniu (jeśli nie pozbyliśmy się chlorofilu), a sam susz “upruży” się – stanie się przysmażony, chrupiący i… Całkiem smaczny. Sam olej kokosowy bardzo trudno przypalić, a i spożycie czystego nie musi równać się ciężkości na żołądku i chęci puszczenia pawia. Ostrożnie z ilością, okrasić cierpliwością… 😉
    Co do przepisu podanego tutaj – tak spalimy masło i nadamy mu właściwości rakotwórcze. Z tego co wiem, powinno się je rozpuścić na niewielkiej ilości wody i gotować, aż ta się nie wygotuje/oddzielić…

  2. informacje ujowe, kopiuj/ wklej bez sprawdzania niczego. po pierwsze nie należy używać drewnianych łyżek itp bo zielak w nie wsiąka i potem możecie mieć niespodziankę przy robieniu innych posiłków, po drugie to nie prawda że pół kila masła jest w stanie wchłonąć 28g, widziałem jak gotowali uncję na 100g masła, po trzecie nie polecałbym tego przepisu bo łatwo przesadzić z temp

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Telemedika - recepta na medyczną marihuanę
Mogą Cię zainteresować
Reklama
Wybrane dla Ciebie