Jak zrobić masło konopne

masło konopne

Jak zrobić masło konopne?

Jest to prosty i szybki sposób aby zrobić masło z marihuany. Należy użyć masła solonego, ponieważ ma wyższą temperaturę wrzenia. Nie należy zostawiać patelni bez opieki, ponieważ trzeba często mieszać masełko! Najlepiej zamiast używać grindera, użyć młynka do kawy.Tak przygotowane masło można użyć niemal do każdej potrawy. Np. można sobie posmarować kanapki na piknik, dodać do jogurtu itp 🙂

 

Składniki:

ingredient 01

7g drobno zmienonej marihuany

 

ingredient 02

1 kostka masła SOLONEGO!

 

Co nam będzie potrzebne?

Grinder
– patelnia
– drewniana łyżka
– łyżeczka
– sitko metalowe
– pojemnik na gotowe masło

 

Instrukcja:

1. Roztop masło na patelni, na małym ogniu

recipe step 01

 

2. Dodaj zmielone kwiaty do roztopionego masła jednocześnie je mieszając

recipe step 02

 

3. Gotuj na małym ogniu przez 45 minut, często mieszając

recipe step 03

 

4. Powoli powinny się tworzyć małe pęcherzyki na powierzchni:

recipe step tip

 

5. Po około 45 minutach odcedź masło do pojemnika za pomocą metalowego sitka z małymi dziurkami

recipe step 04

 

Naciśnij łyżką zawartość sitka tak by wyciśnąć z niego wszystkie soki do ostatniej kropli

recipe step 05

 

Tadam! Oto końcowy wynik:

recipe result

 

Możesz użyć masła od razu, lub wsadzić je do lodówk lub zamrażalnika i i zostawić je na później.

 

Ten przepis można łatwo skalować do większych partii. Ogólna zasada jest taka, że na pół kilo masła może ono wchłonąć około 28g zielonego suszu, jednak wtedy należy gotować je około 60minut. Należy pamiętać o tym, żeby żadne części roślin nie dostały się do masła.

Smacznego!

 

link

2 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Cannabis and High IQ1

Ludzie z wysokim IQ częściej palą trawkę

44tony1

44 tony marihuany przejęte