Stanowisko Donalda Trumpa w sprawie legalizacji marihuany

Donald Trump oficjalnie osiągnął liczbę głosów wyborczych, potrzebnych do wygrania prezydentury. Jeśli jesteś konsumentem marihuany, prawdopodobnie zastanawiasz się jak to wpłynie na proces legalizacji.

Podczas wczorajszych wyborów prezydenckich, wyborcy dziewięciu stanów decydowali nie tylko o wyborze prezydenta, ale również o legalizacji marihuany. Marihuana do celów rekreacyjnych do wczoraj była legalna w czterech stanach. Wczoraj kolejne cztery stany dołączyły do listy. Inne cztery stany zalegalizowały używanie marihuany do celów medycznych.

W przeszłości Donald Trump “w stu procentach” popierał legalizację medycznej marihuany. Niedawno poparł stany, które legalizują marihuanę do celów medycznych, jednak wyraźnie nie wezwał do legalizacji.

- Reklama -
PsyloShop - sklep z growkitami grzybów psylocybinowych

Jeśli chodzi o legalizację marihuany, uważam, że powinno to być sprawą danego stanu” powiedział Donald Trump dla Washington Post.

Donald Trump twierdzi, że legalizacja marihuany jest ważną kwestią, zwłaszcza legalizacja marihuany do celów medycznych. Twierdzi on, że wyborcy poszczególnych stanów sami powinni zadecydować czy chcą pełnej legalizacji czy tylko dostępu do medycznej marihuany.

Znam ludzi, którzy mają poważne problemy zdrowotne, a medyczna marihuana na prawdę im pomogła.” powiedział Trump.

Kampania Donalda Trumpa nie wskazywała jednak na jednoznaczne stanowisko w tej kwestii.

W 1990 roku Donald Trump powiedział, że panujący wtedy system zakazów związany z narkotykami to “żart”, i że Stany Zjednoczone powinny zalegalizować wszystkie narkotyki, aby odebrać zyski kartelom narkotykowym. Twierdził on, że zysk z podatków od sprzedaży może zostać przekazany na edukację społeczeństwa w zakresie narkotyków.

Tak też dzieje się dziś, 26 lat później. Stany, które zalegalizowały marihuanę do celów rekreacyjnych, wydają pieniądze z podatków od sprzedaży marihuanę na edukację w zakresie niebezpieczeństw związanych z używaniem marihuany.

Mamy nadzieję, że jego przekonania nie zmienią się i w dalszym ciągu będzie popierał zniesienie zakazów związanych z marihuaną. Cokolwiek się wydarzy, będziemy informować na bieżąco.

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najnowsze

• Integra Boost 62% regulator wilgotności suszu 8 g