Wódka z dodatkiem marihuany jest ciekawym sposobem konsumpcji marihuany, który jest możliwy do wykonania z powodu zdolności THC do rozpuszczania w alkoholach. Cała psychoaktywna zawartość marihuany gromadzi się w butelce alkoholu. Poniższy przepis jest przeznaczony dla 12 osób.
Składniki:
- 8g marihuany
- 700ml wódki/spirytusu
Przepis:
- Rozdrobnij suche kwiaty konopi i dodaj je do wódki/spirytusu. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu przez 4-10 dni, potrząsając energicznie na co dzień.
- W dniu, kiedy chcesz zakończyć proces (4-10 dzień) zagotuj wodę w garnku. Po doprowadzeniu do wrzenia wyłącz grzanie i wsadź do garnka butelkę z wódką/spirytusem na 30 minut. Poziom wody nie powinien zakrywać górnej części butelki. Psychoaktywne składniki marihuany zostaną przetransportowane do alkoholu.
- Odcedź resztki rośliny od wódki i zrób drinka. Jeden kieliszek potrafi zmieść z nóg na kilka godzin.
Próbowaliście już tej mikstury? Podzielcie się efektami w komentarzu.
Ja jak sobie zakurwie wiaderko lub wodospad to też jest zajebiście ❤
Wódka będzie niestety za słaba i nie cały materiał wykorzystamy, polecam alkohol minimum 60-70%.
Po za tym autor zapomniał o kolejnym ważnym etapie, wysuszony materiał należy porządnie rozdrobnić i wrzucić do piekarnika rozgrzanego na 150 stopni na 10 min aby przyspieszyć proces dekarboksylacji i dopiero wtedy dodać do spirytusu, myślę że warto edytować przepis gdyż wiele osób może zmarnować drogocenne składniki. Można zrobić oczywiście bez tego etapu ale wszystko będzie mniej efektywne i materiał musi się znacznie dłużej macerować w alkoholu niż 4 dni.
w folię i do piekarnika ? czy może jakieś naczynie szczelne ? chętnie się dowiem od obeznanych 🙂